Americký vojak znásilňoval Japonku, už pozná svoj trest

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 14:59 • 2 min
Americký vojak znásilňoval Japonku, už pozná svoj trest

TOKIO - Príslušníka amerického vojenského námorníctva odsúdili dnes v Japonsku na dva a pol roka väzenia za znásilnenie miestnej ženy.

slovakia

left justify in out

Verdikt vyniesol okresný súd v meste Naha, metropole južného ostrova Okinava, kde sa znásilnenie z 13. marca odohralo, informovala agentúra AP.


Američana (24) Justina Castellanosa usvedčili z toho, že znásilnil japonskú turistku, ktorú našiel spať opitú na chodbe hotela. Mladík vzal ženu do svojej izby, kde ju donútil k pohlavnému styku.


Castellanos, ktorého domovskou základňou bol Camp Schwab v severnej časti Okinavy, sa pred súdom k svojmu činu priznal a ospravedlnil sa zaň. Obžaloba požadovala pre neho až štvorročný trest odňatia slobody.


Prípady tohto druhu prispievajú k zosilneniu protiamerických nálad na Okinave, kde pôsobí asi polovica z 50.000 amerických vojakov a asi 74 percent amerických základní nachádzajúcich sa v Japonsku. Mnohí obyvatelia tohto japonského ostrova požadujú odchod amerických vojsk a zrušenie tamojších základní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona