Americký vojak, ktorý zastrelil irackého väzňa, dostal milosť

NETKY.SK • 13 Február 2014, 09:11 • 2 min
Americký vojak, ktorý zastrelil irackého väzňa, dostal milosť

OKLAHOMA CITY - Bývalému nadporučíkovi americkej armády Michaelovi Behennovi, ktorého odsúdili za zabitie irackého väzňa, schválili prepustenie na podmienku. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Armáda USA oznámila, že Behennovi udelili milosť po tom, ako si za mrežami odpykal päť rokov z 15-ročného trestu. Armádna komisia, ktorá je zodpovedná za udeľovanie milostí, návrh odobrila, povedal plukovník David Patterson.

Rodičia odsúdeného vojaka neposkytli k záležitosti stanovisko. V minulosti však povedali, že ich syn bude pracovať na dobytkárskom ranči v americkom štáte Oklahoma a začne navštevovať univerzitu.

Behennu odsúdili v roku 2009 za neúmyselnú vraždu neozbrojeného Iračana. Bývalý dôstojník tvrdil, že ho zastrelil v sebaobrane, pretože sa vrhol na jeho zbraň. Podľa armády však Behenna nemôže tvrdiť, že išlo o sebaobranu, pretože na väzňa mieril zbraňou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona