Americký vojak dostal na Filipínach šesť rokov za vraždu transsexuálnej ženy

NETKY.SK • 1 December 2015, 10:36 • 2 min
Americký vojak dostal na Filipínach šesť rokov za vraždu transsexuálnej ženy

MANILA - Filipínsky súd vymeral dnes minimálne šesť rokov väzenia americkému vojakovi, ktorého usvedčil z vraždy transsexuálnej ženy z vlaňajšieho októbra.

slovakia

left justify in out

O vine amerického slobodníka Josepha Scotta Pembertona rozhodol oblastný súd v meste Olongapo, približne 130 kilometrov severozápadne od filipínskej metropoly Manila, uviedla agentúra Reuters.


Vojak si bude musieť odsedieť najmenej 6 a maximálne 12 rokov a k tomu zaplatiť rodine zavraždenej odškodné vo výške 4,5 milióna filipínskych pesos (približne 90.000 eur). Obhajoba sa môže proti verdiktu ešte odvolať.
Pemberton bude až do uzavretia celého prípadu zadržiavaný vo väzenskom zariadení neďaleko Manily.


Obeť, Jennifer Laudeovú, objavili uškrtenú a utopenú v záchodovej mise hotela v Olongape, neďaleko bývalej základne amerického námorníctva. Laudeová sa krátko predtým stretla s vrahom na miestnej diskotéke.


Pemberton sa spolu s tisíckami ďalších amerických vojakov zúčastňoval na pravidelných manévroch na Filipínach.


Prípad vyvolal vášnivé diskusie o prítomnosti amerických vojsk na Filipínach. Miestne ľavicové a nacionalistické skupiny požiadali o vypovedanie všetkých vojenských dohôd s USA. V samotných Spojených štátoch sa zase debatovalo o stíhaní amerických vojakov, ktorí spáchali zločin v zahraničí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies