Americký viceprezident v telefonáte s Janukovyčom vyjadril znepokojnie z diania na Ukrajine

NETKY.SK • 10 December 2013, 06:20 • 2 min
Americký viceprezident v telefonáte s Janukovyčom vyjadril znepokojnie z diania na Ukrajine

WASHINGTON/KYJEV - Americký viceprezident Joe Biden vyjadril dnes znepokojenie zo situácie na Ukrajine a obavy z možného násilia medzi vládou a demonštrantami. Povedal to v telefonickom rozhovore s ukrajinským prezidentom Viktorom Janukovyčom.

slovakia

left justify in out

"Viceprezident zdôraznil potrebu okamžitého zmiernenia situácie a začatia dialógu s opozičnými lídrami s cieľom dosiahnutia konsenzu pre napredovanie Ukrajiny," citovala z vyhlásenia Bieleho domu agentúra DPA. Joe Biden v telefonáte s Janukovyčom taktiež povedal, že násilie nemá miesto v demokratickej spoločnosti. Zdôraznil, že Spojené štáty podporujú ukrajinské väzby s Európou.

Jednotky ukrajinského ministerstva vnútra medzitým v Kyjeve vytlačili demonštrantov spred úradu vlády. Barikády, ktoré k nemu blokovali cestu, začali rozoberať, informovala agentúra RIA Novosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies