Americký viceprezident: Niet pochýb o tom, že sýrska vláda použila chemické zbrane

NETKY.SK • 28 August 2013, 07:20 • 2 min
Americký viceprezident: Niet pochýb o tom, že sýrska vláda použila chemické zbrane

WASHINGTON - Americký viceprezident Joe Biden v utorok uviedol, že sýrska vláda je jednoznačne zodpovedná za chemický útok proti civilistom z minulého týždňa a za tento "ohavný" čin sa musí zodpovedať.

slovakia

left justify in out

"Niet pochýb o tom, kto je zodpovedný za toto ohavné použitie chemických zbraní v Sýrii: sýrsky režim," povedal Biden v prejave v Houstone. Ako dodal " tí, čo používajú chemické zbrane proti bezbranným mužom, ženám a deťom, sa za to musia zodpovedať".

Biely dom v utorok uviedol, že prezident Barack Obama sa zatiaľ nerozhodol, ako bude na útok odpovedať. Ten sa odohral minulú stredu na predmestiach Damasku, ktoré sú v rukách povstalcov snažiacich sa zvrhnúť režim prezidenta Baššára al-Asada. Al-Asadova vláda zodpovednosť za čin, pri ktorom zomreli stovky ľudí, dôrazne odmieta. Na mieste momentálne pracujú inšpektori Organizácie Spojených národov, ktorí majú útok vyšetriť. Hoci ich výsledky ešte nie sú známe, Spojené štáty už majú potrebné dôkazy od vlastných tajných služieb a plánujú ich zverejniť ešte tento týždeň. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies