Americký viceprezident Mike Pence pricestoval do Južnej Kórey

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 12:26 • 2 min
Americký viceprezident Mike Pence pricestoval do Južnej Kórey

WASHINGTON/SOUL - Americký viceprezident Mike Pence pricestoval dnes do Južnej Kórey v rámci začiatku turné po štyroch krajinách.

slovakia

left justify in out

Okrem Južnej Kórey navštívi aj Japonsko, Indonéziu a Austráliu.

 

Podľa agentúry DPA chce Pence uistiť svojich spojencov o podpore USA na pozadí rastúcej hrozby zo Severnej Kórey. Tá sa niekoľko hodín pred jeho príchodom do Soulu neúspešne pokúsila o raketový test.

V pondelok absolvuje Pence rozhovory s úradujúcim juhokórejským prezidentom Hwang Kjo-anom a predsedom parlamentu Čung Sje-kjunom.

 

Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) sa dnes pokúsila odpáliť bližšie neidentifikovanú raketu z prístavného mesta Sin-pcho ležiacom na východnom pobreží krajiny. Predstavitelia USA a Južnej Kórey potvrdili, že strela explodovala krátko po štarte.

 

Napätie na Kórejskom polostrove sa zvýšilo v dôsledku rozvíjania raketového a jadrového programu KĽDR, s čím súvisia i doposiaľ najväčšie spoločné manévre USA a Južnej Kórey či vyslanie údernej skupiny amerických vojenských plavidiel do tohto regiónu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona