Americký viceprezident Biden navštívi po Číne Mongolsko

NETKY.SK • 22 August 2011, 12:43 • 2 min
Americký viceprezident Biden navštívi po Číne Mongolsko

Americký viceprezident Biden navštívi po Číne Mongolsko

slovakia

left justify in out

img

Americký viceprezident Joe Biden pokračuje v desaťdňovej ceste po juhovýchodnej Ázii. Dnes odcestoval z Číny na jednodňovú návštevu Mongolska, ktoré navštívi ako prvý americký viceprezident od roku 1944.
      V hlavnom meste Ulánbátare plánuje "zdôrazniť americkú podporu dvom desaťročiam demokratického rozvoja v Mongolsku a naše rozširujúce sa ekonomické vzťahy", informoval Biely dom.
      Juhokórejské médiá s odvolaním sa na oficiálne zdroje uviedli, že Biden sa v Ulánbátare stretne s juhokórejským prezidentom I Mjong-bakom. Ten dnes rokoval s mongolským prezidentom Cachiagijnom Elbegdoržom a zúčastnil sa na podpísaní bilaterálnej dohody o energetickej spolupráci.
      Biden strávil šesť dní v Číne, kde vysokých čínskych predstaviteľov ubezpečil o "absolútnej dôvere", ktorú má v americkú ekonomiku, a povedal, že "sa netreba obávať" v súvislosti s vysokým čínskym podielom na americkej zadlženosti.
      Ešte dnes by mal Biden pricestovať do Japonska, kde chce zdôrazniť americkú podporu japonským snahám o obnovu po zničujúcom marcovom zemetrasení, cunami a jadrovej havárii. Japonské médiá tiež očakávajú, že bude s predstaviteľmi štátu v Tokiu hovoriť o severokórejskom jadrovom programe.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona