Americký veľvyslanec ocenil Slovensko v boji proti korupcii

NETKY.SK • 27 Február 2015, 15:55 • 2 min
Americký veľvyslanec ocenil Slovensko v boji proti korupcii

BRATISLAVA - Protikorupčné opatrenia na Slovensku a situácia na Ukrajine patrili k hlavným témam dnešného rozhovoru premiéra Roberta Fica s americkým veľvyslancom na Slovensku Theodorom Sedgwickom.

slovakia

left justify in out

Ambasádor ocenil kroky, ktoré Slovensko podniklo v boji proti korupcii, vrátane nedávnej spolupráce s iniciatívou Rule of Law. Štrnásť podnikateľských asociácií, zamestnávateľských združení a obchodných komôr na čele s Americkou obchodnou komorou vytvorilo širokú odbornú koalíciu, ktorá sa vlani venovala otázkam fungovania Slovenska ako právneho štátu. Zámerom iniciatívy Rule of Law je reagovať na existujúce problémy legislatívneho procesu, vysokú mieru korupcie a neuspokojivý stav justície.
     

Vláda pri príprave Akčného plánu na posilnenie SR ako právneho štátu využije aj tento pozičný dokument Iniciatívy za vládu zákona.
     

Podľa amerického veľvyslanectva v Bratislave Spojené štáty oceňujú významnú podporu Slovenska Ukrajine. "Ďakujem vám za to, že Slovensko umožnilo spätný tok plynu. Sme veľmi vďační za skutky, ktoré SR vykonala vo vzťahu k Ukrajine. Musíme ostať jednotní v našej odpovedi Rusku, pokiaľ bude pokračovať v porušovaní minského implementačného plánu z 12. februára," uviedol Sedgwick počas rozhovoru s premiérom.
     

Obaja sa zhodli na tom, že pre budúcnosť Ukrajiny s Európou sú kľúčové reformy, pričom veľvyslanca teší slovenská podpora tomuto procesu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies