Americký veľvyslanec Andrew Schapiro nahneval Miloša Zemana

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 09:57 • 2 min
Americký veľvyslanec Andrew Schapiro nahneval Miloša Zemana

PRAHA - Americký veľvyslanec Andrew Schapiro rozhneval českého prezidenta Miloša Zemana.

slovakia

left justify in out

Prezidenta sa dotklo to, ako komentoval jeho cestu do Moskvy. V rozhovore pre Parlamentní listy Zeman uviedol, že po tomto vyhlásení má veľvyslanec Schapiro dvere na Hrad zavreté. „Neviem si predstaviť, že by český veľvyslanec vo Washingtone radil americkému prezidentovi, kam má cestovať. A nenechám si hovoriť do plánov svojich zahraničných ciest žiadnym veľvyslancom,“ povedal Zeman. „Obávam sa, že po tomto vyhlásení má naopak veľvyslanec Schapiro dvere na Hrad zavreté,“ dodal prezident. Jeho hovorca Jiří Ovčáček vyjadrenie vysvetlil tak, že Zeman so Schapirem neplánuje žiadnu schôdzku či rokovanie. „Neznamená to však, že by sa pán veľvyslanec nesmel zúčastňovať na spoločenských akciách usporiadavaných na Hrade,“ uviedol hovorca.


Dôvodom rozhorčenia českého prezidenta je veľvyslancov komentár k účasti Zemana na oslavách 70. výročia konca druhej svetovej vojny v Moskve. Schapiro upozornil, že Zeman sa na nich zúčastní ako jediný štátnik z EÚ. Zemanovu cestu na moskovskú vojenskú prehliadku tvrdo kritizovala aj opozičná ODS ako aj koaliční ľudovci. Moskovské oslavy sa rozhodli bojkotovať mnohí západní politici na protest proti anexii Krymu Moskvou a jej podpore separatistov na východe Ukrajiny. Podľa tweetu, ktorý Schapiro napísal v nedeľu večer, ho Zemanova reakcia prekvapila. „Prebudím sa, zapnem počítač a pozerám, čo všetko sa stalo, kým som spal! Ešte že som si vypol telefón,“ napísal na sociálnej sieti.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies