VIDEO Americký torpédoborec sa zrazil s obchodnou loďou: Hlásia 10 nezvestných námorníkov

NETKY.SK • 21 August 2017, 06:17 • 2 min
VIDEO Americký torpédoborec sa zrazil s obchodnou loďou: Hlásia 10 nezvestných námorníkov

SINGAPUR - Desať námorníkov je nezvestných a päť utrpelo zranenia pri dnešnej zrážke torpédoborca amerických námorných síl a obchodnej lode vo vodách východne od Singapuru.

slovakia

left justify in out

Siedma flotila amerických námorných síl uviedla, že torpédoborec USS John S. McCain s riadenými strelami na palube sa zrazil s loďou Alnic MC a utrpel škody na ľavoboku. Kolízia sa stala o 05.24 h miestneho času.

 

Loď Alnic dlhá 180 metrov je registrovaná ako ropný či chemický tanker plaviaci sa pod vlajkou Libérie.

 

 

Spoločne s miestnymi úradmi prebieha pátracia a záchranná akcia. Pomáhajú v nej konvertoplán Osprey a vrtuľníky Seahawk z vojnovej lode USS America, oznámili americké námorné sily. Asistujú tiež vlečné člny a plavidlá singapurských námorných síl i pobrežnej stráže.

 

Ttorpédoborec McCain smeroval do prístavu v Singapure na obvyklú zastávku. Posádku tvorilo 23 dôstojníkov, 24 poddôstojníkov a 291 námorníkov.

 

Ide o druhú zrážku lode amerických námorných síl v Tichom oceáne za posledné dva mesiace. V júni zahynulo sedem námorníkov, keď sa torpédoborec USS Fitzgerald a kontajnerová loď ACX Crystal zrazili vo vodách pri Japonsku. Americké námorníctvo označilo zrážku za "odvrátiteľnú", a preto bol odvolaný kapitán plavidla USS Fitzgerald, ďalší námorníci budú tiež potrestaní.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona