Americký telekomunikačný gigant Verizon kupuje internetovú spoločnosť AOL za 4,4 miliardy

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 15:31 • 2 min
Americký telekomunikačný gigant Verizon kupuje internetovú spoločnosť AOL za 4,4 miliardy

NEW YORK - Americká telekomunikačná spoločnosť Verizon Communications kupuje internetovú spoločnosť AOL, čo jej umožní posilniť rastové ambície v oblasti mobilných videí a reklamy. Podľa informácií Verizonu hodnota kontraktu dosahuje približne 4,4 miliardy USD (3,91 miliardy eur). Informovali o tom agentúra AP a server wsj.com.

slovakia

left justify in out

Verizon dnes uviedol, že za jednu akciu firmy AOL zaplatí 50 USD v hotovosti, čo predstavuje zhruba 15-% prémiu v porovnaní s uzatváracou hodnotou akcií AOL v pondelok (11. mája). Po oznámení akvizície hodnota akcií AOL posilnila o 18 %.

 

Trh mobilnej komunikácie v USA sa v posledných rokoch nasýtil, čo spôsobuje, že firmy ako Verizon, AT&T a Sprint stále viac zápasia medzi sebou o podiel na trhu. Ponuka digitálneho videa cez mobilné pripojenie predstavuje pre Verizon, ktorý minulý rok dosiahol tržby 127 miliárd USD a zisk 12 miliárd USD, v nasledujúcich rokoch možnosť ďalšieho rastu.

 

Verizon očakáva, že celý kontrakt sa dokončí v letných mesiacoch. V lete tohto roka zároveň plánuje spustenie video služby zameranej na mobilné prístroje. Podrobností firma veľa neposkytla, dodala však, že nemá záujem kopírovať tradičnú televíziu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona