Americký sudca žiada od VW do mesiaca riešenie pre emisnou kauzou dotknuté autá

NETKY.SK • 25 Február 2016, 19:09 • 2 min
Americký sudca žiada od VW do mesiaca riešenie pre emisnou kauzou dotknuté autá

SAN FRANCISCO - Sudca amerického federálneho súdu, ktorý dohliada na stovky žalôb voči nemeckej automobilke Volkswagen (VW) za podvádzanie pri emisných testoch, požaduje od firmy, aby do mesiaca oznámila, ako chce kauzou dotknuté vozidlá dostať do súladu s americkými zákonmi o čistote ovzdušia. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť VW sa do problémov v USA a neskôr aj v iných krajinách dostala v septembri minulého roka, keď americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) oznámila, že automobilka zavádzala pri emisných testoch dieselových áut. Ako uviedla, firma do vozidiel nainštalovala softvér, ktorý umožňuje počas emisných testov znižovať vysoké objemy oxidov dusíka. Problém sa v USA týka takmer 600.000 dieselových áut.

 

Sudca Federálneho súdu v Kalifornii Charles R. Breyer právnym zástupcom Volkswagenu oznámil, že do 24. marca od nich očakáva správu o dostupných technických riešeniach na úpravu dotknutých vozidiel. Zároveň očakáva informácie o tom, v akom stave sú rokovania o prípadnom urovnaní sporu s majiteľmi áut. Ako Breyer dodal, šesť mesiacov je dostatočne dlhý čas na to, aby nemecká automobilka našla riešenie problému.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies