Americký súd zamietol Armstrongove odvolanie proti federálnej žalobe

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 10:03 • 2 min
Americký súd zamietol Armstrongove odvolanie proti federálnej žalobe

WASHINGTON - Americký súd zamietol pokus Lancea Armstronga odvolať federálnu žalobu. Podľa nej mal bývalý cyklista a jeho tím, ktorý sponzorovala spoločnosť U.S. Postal Service, podviesť vládu USA prostredníctvom užívania zakázaných látok.

slovakia

left justify in out

Americký okresný sudca Robert Wilkins vo Washingtone povedal, že vládna žaloba a výpoveď Armstrongovho bývalého spolujazdca Floyda Landisa sú plné obvinení z toho, že o dopingu v tíme vedel a klamal, aby ho zakryl.

 

Armstrong prišiel o všetkých sedem titulov zo slávnych pretekov Tour de France a dostal doživotný zákaz činnosti po tom, čo Americká antidopingová agentúra v roku 2012 priniesla rozsiahlu správu a obvinenie, že sa podieľal na organizácii jedného z najsofistikovanejších dopingových programov v športe. Informovala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona