Americký súd sa priklonil na stranu Azarenkovej v spore o opatrovníctvo

NETKY.SK • 17 Január 2018, 11:52 • 2 min
Americký súd sa priklonil na stranu Azarenkovej v spore o opatrovníctvo

LOS ANGELES - Americký súd sa priklonil na stranu bieloruskej tenistky Viktorie Azarenkovej v spore s bývalým životným partnerom Billym McKeaguem o opatrovníctvo ročného syna Lea. Skonštatoval, že kauza nepatrí do pôsobnosti Kalifornie ani iného štátu USA.

slovakia

left justify in out

Bývalá jednotka svetového rebríčka Azarenková už predtým disponovala rozhodnutím bieloruského súdu v jej prospech. Teraz sa údajne plánuje presťahovať do rodnej krajiny, ale v záujme syna si chce zachovať únosný vzťah s jeho otcom a nehodlá mu odopierať kontakt s malým Leom.

McKeague sa vlani v lete obrátil na americkú justíciu a dosiahol predbežné opatrenie, na ktorého základe chlapec nesmel do doriešenia záležitosti opustiť Kaliforniu. Znamenalo to športovú výluku pre dobyvateľku melbournských grandslamových Australian Open 2012 a 2013, lebo v rámci tejto "Sophiinej voľby" odmietla cestovať po svete bez potomka.

 

Azarenková chýba aj na aktuálnych AO na južnej pologuli (pôvodne dostala voľnú kartu), predtým zrušila svoj štart na prípravnom podujatí v novozélandskom Aucklande. Minulý rok z predmetného dôvodu, ktorý v stanoviskách pomenúvala ako osobný, absentovala na vrcholných newyorských US Open aj v novembri v Minsku vo finále Pohára federácie reprezentačných družstiev žien, v ktorom Bielorusky prehrali s Američankami 2:3.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona