Americký štát Tennessee obnovuje popravy elektrickým kreslom!

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 06:46 • 2 min
Americký štát Tennessee obnovuje popravy elektrickým kreslom!

NASHVILLE - Orgány v americkom štáte Tennessee sú "pripravené" obnoviť popravy odsúdencov pomocou elektrického kresla, ak nebudú schopné získať látky používané v smrtiacich injekciách.

slovakia

left justify in out

Tamojší väzenský úrad sa tak vyjadril po tom, ako guvernér Bill Haslam vo štvrtok podpísal zákon umožňujúci prvýkrát v rámci USA návrat k usmrcovaniu elektrickým prúdom v súvislosti s nedostatkom chemikálií do injekcií, ktoré výrobcovia odmietajú dodávať. Hovorkyňa úradu v piatok potvrdila, že Tennessee momentálne smrtiace látky nemá, vyjadrila však presvedčenie, že sa ich dodávky podarí zabezpečiť.

 

Chýbajúce chemikálie do smrtiacich injekcií a nevydarené popravy v uplynulých mesiacoch vyvolali debatu vo veľkej časti USA, kde sa tresty smrti udeľujú v 32 štátoch. V ôsmich z nich si môžu aj v súčasnosti odsúdenci zvoliť smrť na elektrickom kresle, ktoré zaviedol ako prvý New York v roku 1890. Na území Tennessee, kde momentálne čaká na popravu 74 ľudí, ho naposledy použili v roku 2007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona