Americký senátor vyzval vedenie krajiny k ukončeniu politiky "zmeny režimov"

NETKY.SK • 25 Apríl 2018, 16:49 • 2 min
Americký senátor vyzval vedenie krajiny k ukončeniu politiky "zmeny režimov"

WASHINGTON - Člen výboru amerického Senátu pre medzinárodné záležitosti, Rand Paul vyzval americkú vládu aby ukončili politiku "zmeny režimov ". Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Bojujeme príliš dlho a na mnohých miestach. Ak chceme bojovať menej, musíme pochopiť, že zmena režimov nefunguje, že od zmeny režimov môžeme často očakávať len horšie," povedal Paul na zasadnutí výboru, kde prebehne hlasovanie o kandidatúre Mikeho Pompea na miesto štátneho tajomníka.
     

Ako príklad senátor uviedol Irak a Líbyu, vojenský zásah do záležitostí, ktoré "neurobil Ameriku viac chránenú". Podľa jeho názoru, tento zásah "posilnil Irán" a teraz Irán je "najlepším spojencom Iraku".

   

Predtým Paul vyhlásil, že bude podporovať kandidatúru Pompea, pretože obdržal od neho a od prezidenta Donalda Trumpa uistenie, že USA znížia vojenskú prítomnosť v Iraku a Afganistane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona