Americký senátor po návrate z Ruskej federácie povedal, že sankcie USA voči Rusku nefungujú

NETKY.SK • 9 Júl 2018, 19:16 • 2 min
Americký senátor po návrate z Ruskej federácie povedal, že sankcie USA voči Rusku nefungujú

WASHINGTON - Ron Johnson jasne uviedol, že nepodporuje úplné zrušenie sankcií proti Moskve, ale len navrhuje aby sa preskúmali. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Ekonomické sankcie uložené Spojenými štátmi proti Rusku nefungujú. O tom vyhlásil v rozhovore pre noviny The Washington Examiner, predseda výboru pre národnú bezpečnosť a vládne záležitosti senátu Spojených štátov amerických Ron Johnson. 

 

Johnson bol súčasťou delegácie amerických republikánskych zákonodarcov, ktorí navštívili Petrohrad a Moskvu od 30. júna do 5. júla.

  

"Nezdá sa, že sankcie majú skutočný hospodársky účinok,” zdieľa svoje dojmy z cesty. "Mam taký dojem, že cielené sankcie proti oligarchom, proti členom vlády, budú viac účinnejšie a budú "hrýzť " tých správnych a pravdepodobne budú najlepšiou príležitosťou ovplyvniť ich správanie," poznamenal Johnson.

      

On zdôraznil, že teraz po návrate sa posnaží nájsť spôsob, ako vybudovať dôveru medzi dvoma krajinami.

 

Ako to uviedol Johnson, je znepokojujúce, že Kongres "prehnane reagoval" na údajné zasahovanie Ruska pripísané americkým prezidentským voľbám v roku 2016 a v lete vlani schválil návrh zákona "O boji proti americkej opozícii, prostredníctvom sankcií", ktorý nariadil vláde prezidenta Donalda Trumpa uložiť represívne opatrenia. 

      

Zloženie delegácie zahŕňalo aj senátorov Richarda Shelbyho, Johna Kennedyho, Styva Dannesa a členku snemovne Kay Grangerovú. V Moskve sa senátori stretli s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom a zástupcami oboch komôr ruského parlamentu. Táto návšteva sa uskutočnila na pozadí prípravy Rusko-Amerického summitu 16. júla v Helsinkách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona