Americký senátor McCain vyzval na vojenskú intervenciu

NETKY.SK • 24 Október 2011, 21:14 • 2 min
Americký senátor McCain vyzval na vojenskú intervenciu

Americký senátor McCain vyzval na vojenskú intervenciu - Politika Vplyvný americký republikánsky senátor John McCain vyzval na vojenskú intervenciu v Sýrii zameranú na ochranu civilistov. Uviedla to dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

img

Vplyvný americký republikánsky senátor John McCain vyzval na vojenskú intervenciu v Sýrii zameranú na ochranu civilistov. Uviedla to dnes agentúra RIA Novosti.
"Teraz, keď sa končia vojenské zásahy v Líbyi, obnovia sa úvahy o tom, aké operácie možno podniknúť na ochranu životov civilného obyvateľstva v Sýrii," vyhlásil McCain v nedeľu na Svetovom ekonomickom fóre v Jordánsku. Nešpecifikoval pritom, či by v Sýrii malo intervenovať NATO, alebo len samotné Spojené štáty.
Senátor varoval, že režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada nemôže dúfať, že mu prejdú masové vraždy. Zvrhnutý líbyjský vodca Muammar Kaddáfí urobil tú istú chybu, a prišiel o všetko, zdôraznil McCain, najvyššie postavený republikán v kľúčovom senátnom Výbore pre ozbrojené služby. 
Zásahy sýrskych bezpečnostných síl proti demonštrantov si podľa OSN vyžiadali od marca už viac ako 3000 životov. Sýrska vláda viní zo zodpovednosti za krviprelievanie ozbrojené gangy; podľa jej bilancie prišlo o život 1100 vojakov a policajtov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies