Americký senát schválil zrušenie nariadenia brániaceho duševne chorým kupovať zbrane

NETKY.SK • 16 Február 2017, 06:38 • 2 min
Americký senát schválil zrušenie nariadenia brániaceho duševne chorým kupovať zbrane

WASHINGTON - Republikánmi ovládaný americký Senát dnes hlasovaním zablokoval nariadenie predošlej americkej vlády, ktoré malo zabrániť približne 75.000 ľuďom trpiacim duševnou poruchou kupovať strelné zbrane.

slovakia

left justify in out

Zrušenie nariadenia odsúhlasili senátori pomerom hlasov 57:43. Legislatíva teraz poputuje na schválenie prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorý ju s najväčšou pravdepodobnosťou podpíše.

 

Predošlá americká vláda exprezidenta Baracka Obamu chcela posilniť systém kontroly držby zbraní tak, že by v ich kúpe čiastočne zabránila duševne postihnutým poberateľom sociálnych dávok, ktorí figurujú na zoznamoch Amerického úradu sociálneho zabezpečenia (SSA).

 

Republikánski zákonodarcovia a kritici nariadenia tvrdili, že ľudí s duševným postihnutím opatrenie nespravodlivo stigmatizuje a posilňuje tiež negatívny stereotyp o tom, že sú takéto osoby nebezpečné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies