Americký senát schválil kľúčový imigračný zákon

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 08:48 • 2 min
Americký senát schválil kľúčový imigračný zákon

WASHINGTON - Americký Senát schválil vo štvrtok návrh nového imigračného zákona, ktorý má umožniť nelegálnym imigrantom získať amerického občianstvo.

slovakia

left justify in out

Novú legislatívu odsúhlasilo 68 senátorov zo 100-členného zboru, 32 bolo proti. O zákone ešte musí hlasovať Snemovňa reprezentantov, kde sa môže stretnúť s odporom republikánskych poslancov. Prezident Barack Obama, ktorý nový zákon presadzuje, jeho schválenie v Senáte privítal a vyzval poslancov, aby senátorov nasledovali. 

Legislatíva zjednodušuje pravidlá na získanie legálneho pracovného povolenia v USA a umožňuje legalizáciu pobytu pre asi 11 miliónov nelegálnych utečencov žijúcich v Spojených štátoch. Podľa zákona ilegálni prisťahovalci, ktorí majú prácu a nespáchali žiaden zločin, môžu požiadať o trvalý pobyt, ak sú v USA aspoň 13 rokov. Zákon tiež sprísňuje hraničné kontroly ako aj systém zamestnávania utečencov. Snemovňa reprezentantov už vypracovala vlastnú verziu tejto legislatívy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona