Americký senát schválil Johna Teffta za nového veľvyslanca v Rusku

NETKY.SK • 1 August 2014, 09:30 • 2 min
Americký senát schválil Johna Teffta za nového veľvyslanca v Rusku

WASHINGTON - Americký Senát dnes jednomyseľne schválil do funkcie nového veľvyslanca v Ruskej federácii Johna Teffta, ktorého na túto pozíciu neobsadenú od februára nominoval prezident Barack Obama. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Za Obamu pôsobil Tefft ako veľvyslanec na Ukrajine, predtým, za vlády republikána Georgea W. Busha, bol veľvyslancom v Gruzínsku a Litve.
      

Tefft odchádza do Ruska v čase, keď sú vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom mimoriadne napäté najmä v dôsledku sankcií, ktoré Spojené štáty uvalili na Rusko pre jeho podporu proruských separatistov na východe Ukrajiny. Desiatky Obamových nominantov na veľvyslancov museli na nástup do funkcie čakať aj niekoľko mesiacov, kým dozneli stranícke šarvátky v Senáte. V dôsledku neutešeného stavu rusko-amerických vzťahov však dospeli republikáni a demokrati tentoraz k vzácnej zhode v tom, že Tefft sa svojho úradu v Moskve musí ujať čo najrýchlejšie. 
      

Hoci v Tefftovom prípade urobili republikáni v Kongrese výnimku a jeho nomináciu na post veľvyslanca potvrdili ešte pred odchodom na parlamentné prázdniny, ktoré sa začínajú dnes, iní Obamovi nominanti podľa agentúry Reuters toľko šťastia nemali. Do tejto skupiny patrí aj prezidentov nominant na veľvyslanca v Guatemale, jednej zo stredoamerických krajín, s ktorou Spojené štáty nemajú najlepšie vzťahy kvôli detským utečencom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies