Americký sen! Čašník dostal prepitné tisíc dolárov

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 14:40 • 2 min
Americký sen! Čašník dostal prepitné tisíc dolárov

USA - Istý Brendan Motill, ktorý nedávno začal pracovať ako čašník v reštaurácii Smokey Barque v meste Frankfort v štáte Illinois, ostal poriadne zaskočený po tom, ako mu jeden zo zákazníkov nechal prepitné tisíc amerických dolárov (v prepočte zhruba 917 eur).

slovakia

left justify in out

Štedrý darca mal pritom za jedlo a pitie zaplatiť iba 20 dolárov (asi 18 eur).

 

Devätnásťročný mladík sa podľa vlastných slov s hosťom reštaurácie chvíľu rozprával. Po jeho odchode zistil, že mu nechal obrovské prepitné a k účtu priložil aj krátky odkaz. „Padla mi z toho sánka. Nevedel som, čo mám robiť. Bol som v šoku,“ povedal pre ABC 7 News Motill. „Ďakujem za obsluhu. Ako čašník odvádzaš skvelú prácu. Neviem presne, po čom v živote túžiš a o čom snívaš, ale dúfam, že tento tringelt ti pomôže. Prajem si, aby boli k sebe ľudia milší. Svet dokáže byť veľmi zlý a krutý. Robím dobré skutky preto, aby ostatní vedeli, že to ide aj inak. Mier s tebou, braček!“ stálo v odkaze pre čašníka, ktorý chce peniaze investovať do vzdelania. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies