Americký schodok v obchode s Čínou v prvom polroku znovu vzrástol

NETKY.SK • 6 August 2017, 18:52 • 2 min
Americký schodok v obchode s Čínou v prvom polroku znovu vzrástol

WASHINGTON - Deficit zahraničného obchodu USA sa v prvom polroku znovu zvýšil. Import do krajiny od januára do konca júna bol o 277 miliárd USD (233,40 miliardy eur) vyšší než jej vývoz. V piatok (4.8.) o tom informovalo ministerstvo obchodu vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

Schodok medziročne vzrástol takmer o 11 % alebo 27 miliárd USD. Výmena tovarov a služieb USA s Čínou sa v prvom polroku vyvinula v neprospech Američanov o 10 miliárd USD a stúpla na 171 miliárd USD. Schodok ich obchodu s EÚ zostal takmer na rovnakej úrovni ako pred rokom, čo bolo necelých 70 miliárd USD. Dovoz z Kanady a Mexika južnému, respektíve severnému susedovi zaznamenal prírastok.

 

V júni dosiahol americký vývoz 194 miliárd USD a bol to jeho najvyšší mesačný výkon za posledných 30 mesiacov. Spojené štáty ho dosiahli aj vďaka poklesu hodnoty svojej meny. Dolár od apríla do konca júna klesol voči euru takmer o 12 %. Experti konštatovali, že tým najväčšia ekonomika sveta výrazne ťažila zo svetovej hospodárskej konjunktúry.

(1 EUR = 1,1868 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies