Americký rukojemník v Jemene zahynul pri pokuse o záchranu

NETKY.SK • 6 December 2014, 10:07 • 2 min
Americký rukojemník v Jemene zahynul pri pokuse o záchranu

SANÁ/KÁHIRA - Americký fotoreportér Luke Somers zahynul pri neúspešnom pokuse o záchranu z rúk militantov al-Káidy v Jemene, informovala dnes jeho sestra.

slovakia

left justify in out

Lucy Somersová pre agentúru Associated Press (AP) povedala, že o smrti jej 33-ročného brata ju informovali agenti FBI. Vláda USA ani jemenskí bezpečnostní predstavitelia sa k záležitosti bezprostredne nevyjadrili.
      

Luka Somersa uniesli v septembri 2013 v jemenskej metropole Saná. Americké ministerstvo obrany tento týždeň po prvý raz potvrdilo správy, že ešte minulý mesiac uskutočnilo operáciu na jeho záchranu, rukojemník sa však na mieste vtedajšieho zásahu nenachádzal.
      

Jemenská odnož al-Káidy - skupina al-Káida na Arabskom polostrove (AQAP) - zverejnila vo štvrtok video, na ktorom pohrozila zabitím Somersa do troch dní, ak Spojené štáty nesplnia jej požiadavky. Tie na nahrávke nekonkretizovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies