Americký rezort diplomacie chce zverejniť Clintonovej e-maily do januára 2016

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 09:34 • 2 min
Americký rezort diplomacie chce zverejniť Clintonovej e-maily do januára 2016

WASHINGTON - Ministerstvo zahraničných vecí USA chce zverejniť časti súkromných e-mailov demokratickej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej, ktoré písala v čase svojho pôsobenia na čele rezortu.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo navrhlo sprístupnenie zverejniteľných častí Clintonovej súkromných e-mailov v dokumente, ktorý predložilo v noci nadnes federálnemu súdu v metropole Washington.

 

Korešpondencia s rozsahom 55.000 strán by mala byť po dôkladnej previerke zverejnená na webových stránkach ministerstva, a to do 15. januára 2016, uvádza sa v návrhu, o ktorom dnes informovala agentúra AP.

 

Rezort diplomacie predložil návrh v rámci sporu s mediálnou spoločnosťou Vice News, ktorá sa súdnou cestou domáha sprístupnenia všetkých kontroverzných e-mailov Hillary Clintonovej, a to na základe amerického zákona o slobodnom prístupe k informáciám.

 

Favorizovaná prezidentská kandidátka amerických demokratov čelí nepríjemnému škandálu, týkajúceho sa používania súkromnej elektronickej pošty počas svojho pôsobenia na čele ministerstva zahraničných vecí USA z rokov 2009-13. V tejto súvislosti sa objavili pochybnosti, či svojím počínaním neporušila predpisy týkajúce sa ochrany citlivých informácií.

 

Samotná Clintonová podozrenia z porušenia bezpečnostných predpisov odmieta a trvá na tom, aby ministerstvo zverejnilo jej e-maily čo najskôr. Chce totiž zabrániť tomu, aby celá záležitosť negatívne ovplyvnila jej kampaň pred prezidentskými voľbami, ktoré sa majú uskutočniť v novembri 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies