Americký republikánsky prezidentský kandidát Trump vyvolal v noci nadnes ďalší rozruch

NETKY.SK • 17 September 2016, 15:01 • 2 min
Americký republikánsky prezidentský kandidát Trump vyvolal v noci nadnes ďalší rozruch

WASHINGTON - Americký republikánsky prezidentský kandidát vyvolal v noci nadnes ďalší rozruch, keď podľa všetkého hovoril už po druhý raz o prípadnom atentáte na demokratickú prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že jej osobní strážcovia by mali odložiť všetky zbrane. Ihneď sa odzbrojiť," citovala Trumpove slová na mítingu v Miami tlačová agentúra DPA. "Odniesť svoje zbrane preč..., nech vidíme, čo sa jej stane... Bude to veľmi nebezpečné," zdôraznil.

 

Vedúci Clintonovej predvolebnej kampane, Robby Mook, Trumpov komentár odsúdil s tým, že takéto vyjadrenia by mali byť "mimo hraníc pre prezidentského kandidáta".

 

"Či to robí, aby vyprovokoval protestujúcich na zhromaždení alebo mimovoľne alebo dokonca ako žart, je to neprijateľné u niekoho, kto sa uchádza o funkciu hlavného veliteľa (ozbrojených síl)," uviedol Mook vo vyhlásení, ktoré citovala televízia CNN.

 

Pred mesiacom bol Trump obvinený z povzbudzovania majiteľov zbraní, aby zabili Clintonovú, ak vyhrá 8. novembra prezidentské voľby.

 

"Hillary chce... v podstate zrušiť druhý dodatok k ústave," povedal Trump začiatkom augusta na mítingu v Severnej Karolíne. Hovoril o ústavnom práve vlastniť zbraň. "Mimochodom, ak si bude môcť.... vybrať svojich sudcov, nebudete môcť nič robiť, ľudia," dodal.

 

Trump vtedy poprel, že by svojimi slovami podnecoval k násiliu. Tvrdil, že vyzýval obhajcov práva na zbraň, aby išli voliť a dali svoje hlasy jemu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies