Americký plavec Lochte sa nemusí obávať dodatočného trestu od MOV

NETKY.SK • 12 September 2016, 17:49 • 2 min
Americký plavec Lochte sa nemusí obávať dodatočného trestu od MOV

LAUSANNE - Americký plavec Ryan Lochte nedostane separátny trest od Medzinárodného olympijského výboru (MOV) za vymyslenú historku o prepadnutí počas hier v Riu de Janeiro. MOV upustil od ďalšieho dištancu, pretože desaťmesačný zákaz činnosti pre vinníka zo strany funkcionárov USA považuje za adekvátny a dostatočný.

slovakia

left justify in out

"Žiadny ďalší trest nie je potrebný," citovala z vyhlásenia disciplinárky MOV agentúra AP. Lochte príde o účasť na budúcoročnom svetovom šampionáte a musel sa vzdať aj bonusov vo výške približne 100.000 dolárov. MOV akceptoval aj štvormesačné tresty pre Lochteho kolegov Gunnara Bentza, Jacka Congera a Jimmyho Feigena. Všetci štyria sa nezúčastnia ani na recepcii amerických olympionikov v Bielom dome.

 

Lochte si v Riu vybojoval šiestu zlatú medailu spod piatich kruhov v kariére a s 12 cennými kovmi je jedným z najúspešnejších olympionikov USA vôbec. Úspešný výsledok však zatienil obrovským škandálom. Vymyslel si ozbrojené lúpežné prepadnutie, aby spoločne s tromi reprezentačnými kolegami zakryli vlastný vandalizmus na benzínovej pumpe. Neskôr sa pod tlakom dôkazov a vyšetrovania brazílskej polície priznal, že krivo vypovedal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies