Americký moderátor nahneval aj nášho veľvyslanca, poslal mu otvorený list!

NETKY.SK • 17 December 2013, 15:22 • 2 min
Americký moderátor nahneval aj nášho veľvyslanca, poslal mu otvorený list!

WASHINGTON – Americký moderátor Jon Stewart z americkej televíznej šou Daily shouw minulý týždeň vyurážal Slovenko z každej strany. Dočkaj sa nielen búrlivej reakcie Slovákov, ale aj nášho veľvyslanca.

slovakia

left justify in out

Stewart sa vo svojej šou vyjadril o Slovákoch: „Títo sku**ení ľudia jedia svoje vlastné zvratky,“ a pokračoval aj o našom prezidentovi: „Som si istý, že ich prezident je krava!“ Okrem toho údajne vyvážame prdy v drevených debničkách.

Stewartov humor na úrovni základnej školy pobúril Slovákov, ktorí mu nechali niekoľko mastných odkazov na facebookovej stránke Daily show. Pobúril však aj slovenského veľvyslanca Petra Kmeca, ktorý sa rozhodol, že Stewartovi napíše otvorený list.

List zverejnila Slovenská ambasáda vo Washingtone na svojom facebookovom profile

img

Preklad:

Vážený pán Stewart,

10. decembra 2013 som sledoval vašu šou, v ktorej ste rozoberali výsledky Ameriky v testovaní PISA. Vaša snaha priblížiť problémy amerického vzdelávacieho systému verejnosti, by mala byť samozrejme vítaná. Avšak spôsob akým ste sa to rozhodli urobiť ma prinútil napísať vám tento list. Politická satira je veľmi dôležitým nástrojom demokracie, ale mala by fungovať tak, že urážate a zosmiešňujete iné národy? Podľa reakcií Slovákov na sociálnych sieťach si myslím, že ste prispeli k nárastu anti-amerikanizmu v mojej krajine. Teraz musím venovať obrovské množstvo času vysvetľovaním, že Američania majú stále dobrý zmysel pre humor. Následne budem mať menej času na prezentáciu Slovenska ako najväčšieho výrobcu a exportéra áut na jedného občana (žiadne prdy, tie sa exportujú ťažšie ako Porsche Cayenne a Audi Q7).

P.S: Reforma vzdelávacieho systému je jednou z najväčších výziev pre Západ (vrátane Slovenska). Našim spoločným cieľom je, aby americké aj slovenské deti boli konkurencieschopné na svetových trhoch. Dôležitú rolu hrajú pri tom aj komerčné média.

Peter Kmec

Veľvyslanec Slovenska v USA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona