Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson navštívi Moskvu 11.-12. apríla

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 18:20 • 2 min
Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson navštívi Moskvu 11.-12. apríla

MOSKVA - Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson navštívi Rusko 11.-12. apríla a v Moskve bude rokovať so svojím ruským rezortným náprotivkom Sergejom Lavrovom. Oznámilo to v utorok ruské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré dnes citovala spravodajská stanica Slobodná Európa.

slovakia

left justify in out

Pôjde o Tillersonovu prvú cestu do Ruska v pozícii najvyššieho predstaviteľa diplomacie USA. Bezprostredne však nebolo jasné, či sa stretne aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Vo vyhlásení sa uvádza, že rokovania budú zamerané na globálnu bezpečnosť, Sýriu, KĽDR, Ukrajinu a iné záležitosti.

Rusko "pozitívne zhodnotilo úsilie novej administratívy USA o zlepšenie vzťahov" s Moskvou, uvádza sa ďalej vo vyhlásení ruského rezortu diplomacie. Trump počas predvolebnej kampane prisľúbil vylepšenie rusko-amerických vzťahov; jeho kabinet však čelí obvineniam z nepatričných kontaktov s Moskvou.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies