Americký minister zahraničných vecí John Kerry je na návšteve Kene

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 10:27 • 2 min
Americký minister zahraničných vecí John Kerry je na návšteve Kene

NAIROBI - Na oficiálnu návštevu Kene pricestoval v nedeľu americký minister zahraničných vecí John Kerry. Cieľom cesty šéfa americkej diplomacie je zúčastniť sa na spomienkovej slávnosti venovanej obetiam terorizmu, ako aj vyjadriť kenskej vláde podporu v jej boji s militantmi zo skupiny aš-Šabáb, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americký minister zahraničných vecí svoju cestu do Kene uskutočnil v čase zlepšujúcich sa vzťahov medzi oboma krajinami. Okrem iného je jej cieľom pripraviť pôdu pre návštevu prezidenta Baracka Obamu, ktorá sa uskutoční v letných mesiacoch.

Kerry dnes položil veniec k pamätníku obetí bombového útoku na americké veľvyslanectvo, ku ktorému došlo v roku 1998 v kenskej metropole Nairobi, a zároveň vyslovil sústrasť príbuzným 148 obetí aprílovej masakry na univerzite v meste Garissa.

 

Po skončení spomienkového aktu sa šéf americkej diplomacie stretol s kenským prezidentom Uhuruom Kenyattom.

Americko-kenské vzťahy sa zlepšili po tom, ako Medzinárodný trestný súd (ICC) stiahol v decembri obvinenia zo zločinov proti ľudskosti, ktoré boli voči Kenyattovi vznesené. K obvineniam kenského prezidenta došlo v súvislosti s násilnosťami pri ktorých po prezidentských voľbách v roku 2007 zahynuli stovky ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona