Americký minister spravodlivosti Sessions odmietol odstúpiť z funkcie

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 18:55 • 2 min
Americký minister spravodlivosti Sessions odmietol odstúpiť z funkcie

WASHINGTON - Minister spravodlivosti USA Jeff Sessions dnes odmietol úvahy o svojom odstúpení z funkcie. Reagoval tak na vyjadrenie prezidenta Donalda Trumpa, ktorý vyslovil nespokojnosť s jeho ministerským pôsobením.

slovakia

left justify in out

"Mám tú česť slúžiť ako minister spravodlivosti... a mám v úmysle túto funkciu vykonávať aj naďalej, pokiaľ len budem schopný," povedal novinárom Sessions.

 

V rozhovore, ktorý v stredu večer zverejnil denník New York Times, Donald Trump vyjadril nesúhlas so Sessionsovým rozhodnutím zostať mimo vyšetrovania údajného ruského zasahovania do vlaňajších prezidentských volieb v USA.

 

"Sessions sa nemal stiahnuť (z vyšetrovania) a ak to chcel urobiť, mal mi to povedať vopred a ja by som si bol vybral niekoho iného," povedal Trump. Ministrov postup v tejto záležitosti označil za "veľmi neférový voči prezidentovi".

 

Bývalý senátor Jeff Sessions pôsobí na čele rezortu spravodlivosti od februára tohto roku. O mesiac nato sa vzdal vedenia vyšetrovania takzvanej ruskej stopy v amerických voľbách, ktoré viedlo jeho ministerstvo. Urobil tak po tom, ako vyšli najavo jeho tajné schôdzky s ruským veľvyslancom z čias prezidentskej kampane. Predstavitelia demokratov vtedy požadovali jeho odstúpenie z ministerskej funkcie.

 

Namiesto Sessionsa sa vedenia vyšetrovania ujal nezávislý špeciálny prokurátor Robert Mueller.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies