Americký minister spravodlivosti končí vo funkcii

NETKY.SK • 26 September 2014, 08:05 • 2 min
Americký minister spravodlivosti končí vo funkcii

WASHINGTON - Americký minister spravodlivosti Eric Holder vo štvrtok oznámi svoj zámer opustiť svoju funkciu.

slovakia

left justify in out

V tej zostane, kým administratíva prezidenta Baracka Obamu nenájde za neho náhradu. Podľa informácií z Bieleho domu jeho odchod oznámi samotný prezident Barack Obama. Afroameričan bol jedným z mála ministrov, ktorý zotrval vo vláde počas oboch funkčných období Obamu. O jeho odchode sa hovorilo ešte pred dvoma rokmi, no reálnejšie kontúry začal jeho koniec naberať v uplynulých mesiacoch.

 

Holderove pôsobenie na poste šéfa rezortu spravodlivosti poznamenali početné streľby na verejnosti či nepokoje vo Fergusone. Povesť absolventa univerzity Columbia najviac utrpela v júni 2012, keď ho parlament obvinil z pohŕdania. Dôvodom bolo jeho odmietnutie poskytnúť poslancom dokumenty týkajúce sa tajnej operácie Fast and Furious, ktorá mala obmedziť pašovanie zbraní do Mexika. Veľká časť tisícov úmyselne prepašovaných zbraní do Mexika sa stratila. Holder sa napokon trestnému stíhaniu vyhol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies