Americký minister obrany pricestoval na neohlásenú návštevu do Kábulu

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 07:51 • 2 min
Americký minister obrany pricestoval na neohlásenú návštevu do Kábulu

KÁBUL - Minister obrany USA Jim Mattis pricestoval do afganského Kábulu na vopred neohlásenú návštevu, aby zhodnotil tamojšiu vojnu s dôrazom na vyhliadky možného presvedčenia niektorých bojovníkov hnutia Taliban k zmiereniu s afganskou vládou.

slovakia

left justify in out

Šéf amerického rezortu obrany do krajiny pricestoval bez ohlásenia z bezpečnostných dôvodov a jeho návšteva prišla v čase, keď Spojené štáty poskytli do vojny nové zdroje. Mattis sa pred novinármi vyjadril, že si myslí, že je možné v nej zvíťaziť, pričom narážal na politickú dohodu s Talibanom.

Mattis by sa mal v Afganistane stretnúť s Johnom Nicholsonom, tamojším vrchným americkým veliteľom, aj s prezidentom Afganistanu Ašrafom Ghaním.

Minulý týždeň poprední predstavitelia spravodajských služieb informovali Kongres o situácii v Afganistane. Afganské jednotky sa podľa nich zlepšujú, Taliban však bude počas roka pravdepodobne naďalej ohrozovať stabilitu v krajine.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies