Americký minister obrany pricestoval do Bagdadu

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 10:26 • 2 min
Americký minister obrany pricestoval do Bagdadu

BAGDAD - Americký minister obrany Ashton Carter pricestoval dnes na pracovnú návštevu Bagdadu. S irackými predstaviteľmi tam rokuje o ďalších krokoch na posilnenie bojaschopnosti irackých vládnych síl bojujúcich o znovudobytie severoirackého mesta Mósul z rúk extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný vysokopostavený americký predstaviteľ uviedol, že ak sa Spojené štáty rozhodnú poskytnúť Iraku pomoc, Washington s najväčšou pravdepodobnosťou vyšle do vojnovej zóny ďalší "malý kontingent" svojich vojakov.

 

Podľa Cartera uvažujú Spojené štáty o viacerých možnostiach pomoci Iraku vrátane zvýšenia počtu náletov, kybernetických útokov či vyslania pozemných síl.

 

Náčelník zboru náčelníkov štábov americkej armády Joseph Dunford koncom marca povedal, že on a Carter sú presvedčení, že počet amerických síl v Iraku v nadchádzajúcich týždňoch porastie.

 

Konečné rozhodnutie o vyslaní amerických síl do Iraku bude predmetom rokovaní s irackou vládou a bude s ním musieť vysloviť súhlas americký prezident Barack Obama.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona