Americký minister obrany pricestoval do Afganistanu

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 11:27 • 2 min
Americký minister obrany pricestoval do Afganistanu

BAGRÁM - Americký minister obrany Ash Carter pricestoval dnes na návštevu Afganistanu, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Carter sa stretne s afganským prezidentom Ašrafom Ghaním, predsedom vlády Abdulláhom Abdulláhom, ako aj s veliteľom síl USA a NATO v Afganistane, americkým generálom Johnom Nicholsonom.


V pondelok Carter navštívil Irak, kde oznámil, že Spojené štáty pošlú do Iraku ďalších 560 vojakov. Ich úlohou bude pomôcť pri založení logistickej základne v meste Kajjára, ktorú bude môcť Bagdad využiť v rámci pripravovanej ofenzívy s cieľom dobyť mesto Mósul, hlavnú baštu extrémistov z organizácie Islamský štát (IS).


Americký prezident Barack Obama minulý týždeň oznámil, že najmenej do konca tohto roka zostane v Afganistane 8400 príslušníkov ozbrojených síl Spojených štátov.


Uvedený počet amerických vojakov, ktorí budú aj naďalej pôsobiť v Afganistane, je podľa agentúry AP kompromisom medzi Obamovým pôvodným plánom, ktorý počítal s 5500 vojakmi, a odporúčaniami viacerých veliteľov a expertov. V súčasnosti slúži v Afganistane 9800 amerických vojakov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona