Americký miliardár Buffett sa zbavil akcií 21st Century Fox a opäť investoval do akcií Apple

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 08:18 • 2 min
Americký miliardár Buffett sa zbavil akcií 21st Century Fox a opäť investoval do akcií Apple

WASHINGTON - Americký miliardár Warren Buffett sa zbavil akcií mediálnej spoločnosti 21st Century Fox, naopak, v poslednom čase rastie jeho záujem o aerolínie.

slovakia

left justify in out

Buffettov konglomerát Berkshire Hathaway oznámil, že v 1. štvrťroku tohto roka predal všetky akcie spoločnosti 21st Century Fox, ktorá v poslednom období riešila obvinenia zo sexuálneho obťažovania a z rasovej diskriminácie. V tejto spoločnosti vlastnil Buffett ku koncu minulého roka 8,9 milióna akcií v hodnote okolo 250 miliónov USD (226,06 milióna eur).

 

Naopak, zainvestoval do akcií leteckých spoločností American Airlines Group a Southwest Airlines. V prvej z nich vlastní v súčasnosti 49,3 milióna akcií, v druhej 47,7 milióna akcií. Okrem toho vlastní aj akcie leteckých spoločností Delta a United Continental Holdings.

Preferovanou firmou je však technologická spoločnosť Apple.

 

Podľa informácií zverejnených pre Americkú komisiu pre burzy a cenné papiere Buffettov konglomerát zvýšil k 31. marcu počet akcií firmy Apple vo svojom portfóliu na 129 miliónov. To znamená, že k záveru 1. štvrťroka vlastnil Buffett akcie Apple v hodnote 18,6 miliardy USD. Na druhej strane, svoj podiel v spoločnosti IBM zredukoval. (1 EUR = 1,1059 USD)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona