Americký Micron kupuje japonského výrobcu čipov Elpida za takmer 2 mld. eur

NETKY.SK • 3 Júl 2012, 11:44 • 2 min
Americký Micron kupuje japonského výrobcu čipov Elpida za takmer 2 mld. eur

Americký Micron kupuje japonského výrobcu čipov Elpida za takmer 2 mld. eur

slovakia

left justify in out

img

Americká technologická spoločnosť Micron kupuje zbankrotovaného japonského výrobcu pamäťových čipov Elpida za približne 200 miliárd jenov (1,99 miliardy eur). Po dokončení celého kontraktu sa Micron stane po juhokórejskej spoločnosti Samsung Electronics druhým najväčším producentom pamäťových čipov DRAM na svete.
      Spoločnosť Elpida, ktorá produkuje čipy pre počítače, tablety a mobilné telefóny, podala žiadosť o ochranu pred veriteľmi vo februári tohto roka potom, ako nebola schopná splácať dlhy. Ich výška dosiahla 448 miliárd jenov.
      Kontrakt zároveň umožní, aby Micron prevzal 65-% podiel Elpidy v Rexchip Electronics, čo je taiwanský spoločný podnik Elpidy a Powerchip Technology. Od firmy Powerchip okrem toho Micron odkúpi 24-% podiel, ktorý má v Rexchip Electronics. Ako Micron dodal, produkcia závodov firiem Elpida a Rexchip zvýši jeho súčasné výrobné kapacity o takmer 50 %.

Zdroj: TASR/Reuters, BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies