Americký maloobchodný reťazec Wal-Mart zatvorí okolo 270 obchodov

NETKY.SK • 16 Január 2016, 17:52 • 2 min
Americký maloobchodný reťazec Wal-Mart zatvorí okolo 270 obchodov

NEW YORK - Americký maloobchodný reťazec Wal-Mart zatvorí vo svete okolo 270 svojich obchodov, z nich viac než polovicu v USA.

slovakia

left justify in out

Ďalší väčší počet prevádzok plánuje uzavrieť aj v Brazílii. Proces sa dotkne okolo 16.000 zamestnancov, z nich v Spojených štátoch asi 10.000. Informovali o tom agentúra AP a portál RTTNews.

Napriek tomu je však počet zatváraných obchodov v porovnaní s celkovým počtom prevádzok siete Wal-Mart len zlomkom. Ako najväčšia maloobchodná sieť na svete uviedla, celkovo zatvorí 269 obchodov, z toho 154 v Spojených štátoch. Proces sa začne koncom mesiaca.

 

Reťazec prevádzkuje až okolo 11.000 obchodov a zatvárané obchody sa na objeme tržieb podieľajú len 1 %. Firma však už pred tromi mesiacmi informovala investorov, že vzhľadom na silnejúcu konkurenciu prehodnotí počet svojich prevádzok s cieľom postupne sa zoštíhliť a spružniť.

 

V USA z plánovaného počtu zatvorí najmä tie obchody, ktoré majú nablízku ďalšiu prevádzku Wal-Martu. Reťazec v USA prevádzkuje okolo 4500 obchodov. Čo sa týka počtu zamestnancov, celosvetovo ich Wal-Mart má okolo 2,2 milióna, z toho 1,4 milióna v USA.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona