Americký lyžiar Ligety si na tréningu vážne poranil koleno

NETKY.SK • 28 Január 2016, 08:43 • 2 min
Americký lyžiar Ligety si na tréningu vážne poranil koleno

OBERJOCH - Olympijský víťaz a majster sveta v obrovskom slalome Ted Ligety asi bude musieť predčasne ukončiť sezónu. Počas stredajšieho tréningu v nemeckom stredisku Oberjoch si totiž pri páde roztrhol krížny väz v pravom kolene.

slovakia

left justify in out

Ligety o zranení informoval prostredníctvom sociálne siete. Tridsaťjedenročný Američan odcestuje domov do zámoria, kde absolvuje podrobnejšie vyšetrenia u šéfa lekárskeho oddelenia tímu USA Kylea Wilkensa.

 

"Všetci dobre vieme, že lyžovanie je nebezpečný šport, no vždy som si myslel, že sa vyhnem zraneniam, ktoré môžu ukončiť moju sezónu," napísal Ligety, ktorý odjazdil uplynulú sezónu so štyrmi skrutkami po tom, čo si na tréningu zlomil ľavé zápästie. V prebiehajúcom ročníku zatiaľ zaostával za očakávaniami, v poradí obrovského slalomu v SP mu patrí priebežne šiesta pozícia a jediné pódiové umiestnenie v tejto disciplíne zaznamenal pred tromi mesiacmi, keď vyhral preteky v Söldene. Okrem aktuálneho zranenia sa trápil s problémami chrbta a boku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies