Americký kongresman šokoval rodinnou vianočnou fotkou

NETKY.SK • 6 December 2021, 11:06 • 2 min
Americký kongresman šokoval rodinnou vianočnou fotkou

WASHINGTON - Thomas Massie vyvolal vlnu kritiky príspevkom na Twitteri, kde cez víkend zverejnil fotografiu svojej rodiny pózujúcej pri vianočnom stromčeku so zbraňami. Snímku šiestich vysmiatych členov rodiny s dlhými strelnými zbraňami v rukách dopĺňalo želanie, aby na Vianoce dostali náboje.

slovakia

left justify in out

Medzi zbraňami, ktoré sa objavili na fotografii kongresmana za silne republikánsky štát Kentucky, sú zrejme ľahký guľomet M60, poloautomatická puška AR-15 či samopal Thompson, píše na svojej webstránke stanica Sky News.

 

 

Snímka vyvolala v USA - kde je téma vlastníctva a dostupnosti strelných zbraní veľmi kontroverznou politickou a spoločenskou otázkou a kde opakovane dochádza k masakrom na školách - ostrú kritiku časti verejnosti. Spojenými štátmi pritom len pred niekoľkými dňami otriasol prípad, keď 15-ročný mladík zastrelil 4 študentov a ďalších 7 zranil na strednej škole v štáte Michigan.

 

Prečítajte si tiež: Po streľbe na strednej škole zomrel ďalší študent

 

Známy americký aktivista Fred Guttenberg, bojujúci proti násiliu páchanému za pomoci strelných zbraní, reagoval zverejnením fotografie svojej 14-ročnej dcéry, ktorá prišla o život počas najhoršej masovej streľby na škole v dejinách USA. Došlo k nej v roku 2018 v meste Parkland v štáte Florida. "Keďže si tu zdieľame rodinné fotografie, tu sú tie moje," napísal Gutenberg. "Prvá je posledným záberom (mojej dcéry) Jaime, ktorý som urobil. Na druhej je miesto, kde je pochovaná," dodal.

 

 

Massieho počínanie skritizovali aj príbuzní iných obetí, ktoré zahynuli pri podobných násilných skutkoch, ako aj ďalší členovia amerického Kongresu. Demokratický kongresman za štát Kentucky John Yarmuth označil Massieho fotografiu za "neprístojnú".

 

Možno vás zaujme: Muž zastrelil príbuzného a spáchal samovraždu

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies