Americký kongresman prirovnal Obamu k Hitlerovi

NETKY.SK • 13 Január 2015, 19:10 • 2 min
Americký kongresman prirovnal Obamu k Hitlerovi

WASHINGTON - Americký kongresman Randy Weber, známy viacerými poburujúcimi výrokmi, opäť vyvolal kritiku, keď v odkaze na Twitteri prirovnal prezidenta Baracka Obamu k Adolfovi Hitlerovi, a to v súvislosti s teroristickými útokmi v Paríži. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Republikánsky člen Snemovne reprezentantov Weber v pondelok večer v odkaze na Twitteri uviedol, že dokonca aj Hitler "pokladal za dôležitejšie dostať sa do Paríža než Obama (aj keď zo zlých dôvodov). Obama to neurobil ani zo správnych dôvodov".

 

 


     

Weber mal na mysli návštevu nemeckého nacistického vodcu v dobytej francúzskej metropole, keď ju počas druhej svetovej vojny obsadili jeho vojaci, a Obamovu neprítomnosť na nedeľnom protiteroristickom pochode Parížom, na ktorom sa zúčastnili desiatky svetových lídrov.
     

Biely dom v pondelok priznal chybu a uviedol, že Obama alebo iný vysokopostavený predstaviteľ americkej vlády mal prísť na parížsky pochod jednoty, ktorý bol reakciou na teroristické útoky vo francúzskej metropole. Neprítomnosť vysokopostavených amerických politikov bola značne komentovaná a silne ju kritizovali republikáni v Kongrese.

     

Demokratický člen Snemovne reprezentantov Steve Israel odsúdil odkaz Webera na Twitteri ako "podlý" a dodal, že Weber "znesvätil obete holokaustu, len aby získal politický bod".
     

Weber vo vlaňajšom tweete označil Obamu za "socialistického diktátora".
     

Jeho výroky na Twitteri mávajú gramatické chyby. Hitlerovo krstné meno Adolf napísal v najnovšom odkaze ako "Adolph", konštatuje AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies