Americký kongres schválil predĺženie zákazu plastových zbraní

NETKY.SK • 10 December 2013, 07:08 • 2 min
Americký kongres schválil predĺženie zákazu plastových zbraní

WASHINGTON - Americký Kongres schválil desaťročné predĺženie zákazu zbraní vyrobených z plastov, ktoré nie sú zistiteľné detektormi kovu a röntgenovými skenermi. Úsilie prívržencov kontroly zbraní o zavedenie prísnejších pravidiel bolo neúspešné. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Senát schválil predĺženie zákazu v pondelok, Snemovňa reprezentantov tak urobila minulý týždeň. Zákon teraz musí podpísať prezident Barack Obama. Republikáni zablokovali návrh demokratického senátora Chucka Schumera, ktorý žiadal, aby všetky zbrane vyrobené z polymérov mali pevnú, nedemontovateľnú súčiastku, ktorá by bola z kovu a zistiteľná detekčnými prístrojmi.

Niektoré zbrane z plastových materiálov majú kovové súčiastky, ktoré sú ale vymontovateľné. Demokrati tvrdia, že vývoj 3-D tlačiarní, ktoré dokážu vyrábať plastové zbrane, nevyhnutne vyžaduje prísnejšie obmedzenia. Podľa Republikánov by Schumerov nápad mal byť preskúmaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies