Americký kongres pokračuje v prijímaní právnych predpisov

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 08:14 • 2 min
Americký kongres pokračuje v prijímaní právnych predpisov

Americký kongres pokračuje v prijímaní právnych predpisov priaznivých pre podnikanie. Mnoho ľudí vo svete kryptomien však prichádza so sťažnosťami, že vo federálnych zákonoch o cenných papieroch sú nejasnosti. Tie bránia minciam ICO, aby využili tieto výhody.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň schválila Snemovňa reprezentantov zákon A+. Ide o zlepšenie zákona z roku 2017, ktorý sa snaží realizovať 50 percentný nárast objemu kapitálu. Ten môžu získať malé spoločnosti prostredníctvom ponuky cenných papierov, ktoré sú menej silné ako tradičné počiatočné verejné ponuky. Tie sledujú veľké firmy.

 

Ak návrh zákona odovzdá Senát prezidentovi a ten ho podpíše, tak spoločnosti usilujúce o ponuku cenných papierov s reguláciou A+ budú môcť získať až 75 miliónov USD a akceptovať niektoré investície od maloobchodných investorov.

 

Žiaľ, priemyselní pozorovatelia varujú, že začínajúce blockchainové startupy, ktoré sa snažia získať kapitál prostredníctvom ICO, nemusia byť schopné využiť toto regulačné prostredie priaznivé pre podnikanie. Problémom by mohli byť nejednoznačnosti tohto nového modelu.

 

Priemyselný gigant Coinbase uviedol minulý týždeň pred výborom pre ľudské práva nasledujúcu správu:

 

„Bohužiaľ, súčasné regulačné prostredie – najmä regulácia presadzovaním bez dostatočne jasného usmernenia o tom, čo je prípustné, poškodzuje zdravú inováciu v USA. Existuje toľko neistoty o definícii bezpečnosti a rozsahu regulačnej kontroly, že trh je chladný. To je pre každého zlé, pretože technológia sa nezastaví. Jednoducho sa presunie do zahraničia a my prídeme o príležitosť kultivovať výhody v USA.“

 

„Ochladnutie na trhu je pre nás ťažko preukázateľný efekt, kedy určitý token nie je považovaný za bezpečný. Keďže sa snažíme dosiahnuť súlad so všetkými platnými zákonmi a predpismi, jednoducho nemôžeme niesť riziko, že token bude neskôr považovaný za riziko,“ uzatvára Coinbase.

 

Ako uviedla CCN, komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) vzbudzuje stále tvrdšiu líniu voči predaju tokenov a uznáva, že vyšetruje desiatky prevádzkovateľov ICO za prípadné porušenie zákonov o cenných papieroch. Úradníci agentúry uviedli, že súčasný regulačný rámec postačuje na určenie toho, či sú ICO bezpečné.

 

Okrem toho ministerstvo financií navrhlo, aby prevádzkovatelia ICO mohli podliehať určitým nariadeniam, ktorými sa riadia finančné inštitúcie, ako napríklad zákon o bankovom tajomstve. Táto široká interpretácia federálneho práva by mohla vyžadovať, aby sa emitenti ICO zaregistrovali ako podniky s peňažnými službami.

 

Avšak viacerí zákonodarcovia varovali počas schôdze z minulého týždňa ohľadom kryptomien a ICO, že toto neisté regulačné prostredie nezabije rastúce odvetvie, ktoré sa šíri po celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies