Americký Kongres je podľa Obamu najmenej výkonný v novodobých dejinách

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 09:21 • 2 min
Americký Kongres je podľa Obamu najmenej výkonný v novodobých dejinách

HOUSTON - Americký prezident Barack Obama podrobil v noci na dnes ostrej kritike Kongres Spojených štátov, ktorý nazval najmenej produktívnym v novodobých dejinách krajiny, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Toto je najneproduktívnejší Kongres v novodobých dejinách, kam len pamäť siaha. A to na základe objektívnych kritérií - len základnej činnosti," povedal Obama. 
      

V prejave na podujatí, ktorého cieľom bolo povzbudiť demokratov v aktívnom prístupe k novembrovým voľbám do Kongresu, Obama kritizoval republikánov v Senáte za to, že zablokovali návrh zákona predložený demokratmi, na základe ktorého by sa mal odstrániť rozdiel v mzdách mužov a žien. Republikáni argumentovali tým, že platová diskriminácia je už aj tak protizákonná.
      

Obama taktiež kritizoval republikánov za to že odmietli komplexnú prisťahovaleckú reformu, ako aj zvýšenie minimálnej mzdy. Označil to za príklady obštrukcie zo strany svojich politických protivníkov.
      

So svojím prejavom vystúpil americký prezident pred 60 darcami v luxusnom houstonskom sídle procesného právnika Johna Eddieho Williamsa, ktorého cieľom bolo vyzbierať finančné prostriedky na kampaň pred doplňovacími voľbami do Kongresu. Cena vstupeniek na podujatie sa pohybovala od 16.000 do 64.000 dolárov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona