Americký herec David Duchovny bude mať 50 rokov

NETKY.SK • 6 August 2010, 06:53 • 2 min
Americký herec David Duchovny bude mať 50 rokov

Americký herec David Duchovny bude mať 50 rokov

slovakia

left justify in out

img

Slávneho amerického herca Davida Duchovneho svet pozná hlavne z jeho životnej úlohy agenta Foxa Muldera, paranoidného a mimozemšťanmi posadnutého hrdinu seriálu Akty X. Herec považujúci sa za sex-symbol žien, bude mať v sobotu 7. augusta 50 rokov.
      Známy herec v roku 2007 účinkoval v kontroverznom televíznom seriáli Californication. Duchovny si v ňom s chuťou zahral spisovateľa Hanka Moodyho, ktorý sa zmieta nielen v kríze muža stredného veku, ale sužoval ho aj tvorivý útlm, rozpad manželstva a násilné presídlenie z New Yorku do Los Angeles. Oddáva sa preto nemorálnym a necudným sexuálnym dobrodružstvám.
      David Duchovny sa narodil 7. augusta 1960 v New Yorku ruskému židovskému otcovi a škótskej matke. Bol veľmi tiché a introvertné dieťa. Študoval anglickú literatúru na Yale, potom na prestížnej Collegiate Prep School v New Yorku a úspešne ukončil Priceton, kde sa vo voľnom čase venoval basketbalu aj baseballu. Už popri štúdiu účinkoval v niekoľkých erotických televíznych seriáloch a filmoch.
      Svoj debut zahájil malou rolou vo filme Mika Nicholsa Podnikavé dievča (1988) a o dva roky neskôr si zahral po boku Jamesa Spadera a Roba Lowa a v úspešnom thrilleri Zlý vplyv (1989).
      Pred prvou výraznejšou úlohou vo filme Kalifornia (1993), hral v Attenboroughovom Chaplinovi (1992) a v televíznom seriály Mestečko Twin Peaks (1990). V roku 1992 sa David Duchovny predstavil vo vedľajšej úlohe v rodinnej komédii s názvom Beethoven.
      Skutočným zlomom v hercovej kariére bola v roku 1993 úloha v seriáli Akty X, kde stvárnil postavu agenta F.B.I. Foxa Muldera. Partnerkou mu bola Gillian Andersenová ako cynická agentka Dana Scullyová. Popularitu vystupňovanú úspechom seriálu podporil aj celovečerný film Akty X - Film (1998). Pozitívne ohlasy získal David Duchovny aj za hlavnú úlohu v romantickej komédii Vráť sa mi (2000).
      V roku 2009 prišiel do kín zatiaľ jeho posledný film The Joneses o zdanlivo dokonalej rodinke, kde stvárnil titulnú postavu Steva, manžela Kate, ktorú hrá Demi Mooreová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies