Americký Halliburton sa prepadol do straty vyše 3 miliardy dolárov

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 15:07 • 2 min
Americký Halliburton sa prepadol do straty vyše 3 miliardy dolárov

HOUSTON - Americká spoločnosť Halliburton oznámila za 2. kvartál stratu vyše 3 miliardy USD po tom, ako v minulom roku za rovnaké obdobie ešte zaznamenala zisk. Dôvodom je vysoký poplatok pre spoločnosť Baker Hughes za zrušenie plánovanej fúzie. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Jeden z najväčších poskytovateľov služieb v ropnom a plynárenskom priemysle na svete oznámil, že v 2. štvrťroku zaznamenal stratu 3,21 miliardy USD (2,91 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 3,73 USD. V rovnakom období minulého roka firma dosiahla zisk 54 miliónov USD (6 centov/akcia).

 

Bez započítania mimoriadnych položiek evidovala spoločnosť stratu 14 centov/akcia. Výsledok tak prekonal odhady trhov. Analytici totiž počítali s tým, že bez započítania mimoriadnych položiek zaznamená firma stratu 19 centov/akcia.

 

Tržby firmy Halliburton dosiahli v 2. štvrťroku 3,84 miliardy USD a aj v tomto ukazovateli spoločnosť prekonala odhady ekonómov. Tí počítali s tržbami na úrovni 3,74 miliardy USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies