Americký fotograf nakazený ebolou sa bude liečiť v Nebraske

NETKY.SK • 6 Október 2014, 08:09 • 2 min
Americký fotograf nakazený ebolou sa bude liečiť v Nebraske

OMAHA - Americký fotograf Ashoka Mukpo, ktorý sa pri práci v západoafrickej Libérii nakazil vírusom ebola, sa vracia do Spojených štátov, aby sa tam podrobil liečbe. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Mukpo (33) bude v poradí druhým pacientom nakazeným ebolou, ktorý podstúpi liečbu na špecializovanom izolovanom oddelení v Nebraske. V Libérii pracoval ako kameraman pre kanál NBC News, keď minulý týždeň ochorel.
      

Spoločnosť NBC uviedla, že Mukpo opustil Libériu v nedeľu a do nemocnice v Nebraske by ho mali priviezť dnes ráno (miestneho času). Predstavitelia nemocnice potvrdili, že dnes majú prijať pacienta s ebolou, ale jeho meno odmietli zverejniť. Skutočnosť, že Mukpo sa bude liečiť v Nebraske, potvrdili aj jeho príbuzní. Podľa odhadov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) zomrelo v západnej Afrike tento rok na ebolu najmenej 3400 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies