Americký Fed úrokové sadzby nezmenil

NETKY.SK • 18 September 2015, 09:51 • 2 min
Americký Fed úrokové sadzby nezmenil

WASHINGTON - Úrokové sadzby v USA zatiaľ zostávajú na rekordnom minime. Informovala tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americká centrálna banka (Fed) ponechala svoj kľúčový úrok nezmenený prakticky na nule. Menový výbor (FOMC) uviedol ako argument globálne problémy a nízku infláciu.

 

Rozhodnutie bolo v súlade s očakávaniami väčšiny expertov, ktorí počítajú s tým, že Fed začne sprísňovať menovú politiku až v decembri. Fed drží svoj kľúčový úrok od konca roka 2008 na historickom minime 0 % až 0,25 %.

 

Fed uviedol, že politika nulových úrokových sadzieb "je naďalej primeraná". Extrémne uvoľnená menová politika má "podporiť pokračujúci pokrok smerom k plnej zamestnanosti a cenovej stabilite". Zvýšenie úrokových sadzieb "bude primerané", keď sa situácia na trhu práce ešte o niečo zlepší. Ďalším predpokladom je presvedčenie členov menového výboru, že medziročná miera inflácie sa v strednodobom horizonte vráti na cieľové dve percentá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona