Americký džezový hudobník Marcus Miller sa zranil pri havárii

NETKY.SK • 25 November 2012, 19:29 • 2 min
Americký džezový hudobník Marcus Miller sa zranil pri havárii

Americký džezový hudobník Marcus Miller sa zranil pri havárii - Celebrity Americký džezový hudobník Marcus Miller - dvojnásobný držiteľ hudobnej ceny Grammy - sa dnes zranil pri havárii autobusu na diaľnici vo Švajčiarsku. Zranenia utrpeli aj ostatní člen

slovakia

left justify in out

img

Americký džezový hudobník Marcus Miller - dvojnásobný držiteľ hudobnej ceny Grammy - sa dnes zranil pri havárii autobusu na diaľnici vo Švajčiarsku. Zranenia utrpeli aj ostatní členovia jeho skupiny, vodič autobusu zahynul.

V Nemecku registrovaný súkromný autobus sa prevrátil v zákrute na diaľnici A2 vo švajčiarskom kantóne Uri. Vo vozidle bolo 13 ľudí - dvaja vodiči a 11 členov skupiny Marcusa Millera, informovala tlačová agentúra AP.

Počas svojej kariéry Miller spolupracoval s takými velikánmi džezu ako Miles Davis, Dizzy Gillespie či Wayne Shorter. Získal dve hudobné ceny Grammy - prvú v roku 1991 a druhú v roku 2001.

Hudobná skupina bola na ceste z Monte Carla do holandského mesta Hengelo, kde mali mať v pondelok vystúpenie. Vodič, ktorý šoféroval v čase nehody, utrpel smrteľné zranenia.

Ďalších 12 osôb previezli do nemocníc, nikto neutrpel zranenia, ohrozujúce život, informoval policajný hovorca Karl Egli. Bližšie podrobnosti neuviedol, príčina nehody zatiaľ nie je známa. Polícia nepredpokladá, že by do havárie boli zapojené aj iné vozidlá.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies