Americký dron zabil v Somálsku popredných členov skupiny aš-Šabáb

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 07:57 • 2 min
Americký dron zabil v Somálsku popredných členov skupiny aš-Šabáb

WASHINGTON - Spojené štáty uskutočnili vo štvrtok v Somálsku útok bezposádkovým lietadlom, ktorý bol namierený proti jednému z kľúčových vodcov tamojšej militantnej islamistickej skupiny aš-Šabáb.

slovakia

left justify in out

Okrem tejto osoby boli pri nálete usmrtení aj ďalší dvaja vodcovia aš-Šabábu, známeho napojením na teroristickú sieť al-Káida, informovali v piatok nemenovaní americkí predstavitelia, na ktorých sa odvoláva agentúra AP. Hovorca ministerstva obrany USA Peter Cook následne vyhlásil, že armáda uskutočnila v Somálsku nálet na militanta Xasana Caliho Dhooreho, výsledky však ešte len vyhodnocuje.

 

Dhoore sa podľa Pentagónu podieľal na útokoch na letisko a hotel v somálskom hlavnom meste Mogadišo z decembra 2014 a marca 2015, pri ktorých zahynulo viac ako 30 ľudí vrátane najmenej troch Američanov.

 

Zdroje AP uviedli, že miesto štvrtkového náletu sa nachádza približne 30 kilometrov južne od mesta Jilib v južnej časti Somálska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona